Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Ποιοι πρέπει να λαμβάνουν βιολογική πρωτεϊνη ορού γάλακτος

Τα οφέλη στην υγεία από το μαύρο κύμινο

Ψωρίαση, έκζεμα, κνησμός και άλλες δερματικές παθήσεις

Η πιο κοινή διαταραχή της ψυχικής υγείας, η κατάθλιψη, συνδέεται με το κοιλιακό λίπος


Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και των συχνότερων ψυχικών διαταραχών. Το πραγματικό ερώτημα είναι εάν η σχέση τους είναι αμοιβαία.

Η κατανομή του κοιλιακού λίπους (όπως μετράται με τη σχέση μέσης-ισχίου) φαίνεται να αποτελεί βασικό στοιχείο στη σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και κατάθλιψης.

Γνωρίζουμε ότι οι διαφορές στην κατανομή του λίπους μεταξύ των υπέρβαρων και παχύσαρκων ανδρών και γυναικών συνδέονται με τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο.

Αλλά τι γίνεται με την ψυχική υγεία;

Ένας μεγάλος αριθμός ασθενών με ψυχικές ασθένειες είναι παχύσαρκοι σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό. Ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) είναι σχεδόν διπλάσιος σε αυτούς τους ασθενείς.

Το άγχος είναι μία από τις συνηθέστερες διαταραχές της ψυχικής υγείας και είναι πιο πιθανό να επηρεάσει τις γυναίκες, ιδιαίτερα τις γυναίκες μέσης ηλικίας. Αν και το άγχος μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες, μια νέα μελέτη δείχνει ότι η ποσότητα του κοιλιακού λίπους που έχει μια γυναίκα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ανάπτυξης άγχους. 

Περιοδικό Menopause.

Το στρες μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της διαμέτρου της μέσης. Η αναλογία μέσης-ισχίου έχει αποδειχθεί ότι είναι ο δείκτης που αξιολογεί καλύτερα τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο. Ο λόγος αυτός δείχνει την κατανομή λίπους στο σώμα σας. Όσο πιο μεγάλος είναι ο λόγος αυτός, τόσο πιο πολύ λίπος συσσωρεύεται στο πάνω μέρος του σώματός σας και τόσο μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι για την υγεία σας. Αυξημένος κίνδυνος προκύπτει όταν ο λόγος μέσης-ισχίων είναι μεγαλύτερος από 1,020. Ωστόσο, και η απλή μέτρηση της περιμέτρου της μέσης, σας δίνει ανάλογες πληροφορίες. Αυξημένος κίνδυνος προκύπτει όταν η περίμετρος της μέσης είναι πάνω από 119,8 εκατοστά.

Μια γενική κατευθυντήρια γραμμή είναι ότι μια γυναίκα θεωρείται παχύσαρκος αν η μέση της είναι σε μέγεθος μεγαλύτερη από το ήμισυ του ύψους της.

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ σχέσης μέσης και άγχους σε γυναίκες μέσης ηλικίας: το 58% του πληθυσμού της μελέτης είναι μεταεμμηνοπαυσιακό και το 61,3% έχει άγχος. Αυτές οι γυναίκες στο μέσο και το ανώτερο τρίτο των αναλογιών μέσης προς ύψος είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν άγχος.

Το άγχος είναι ανησυχητικό διότι συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, προβλήματα θυρεοειδούς, αναπνευστικές διαταραχές και κατάχρηση φαρμάκων, μεταξύ άλλων τεκμηριωμένων ιατρικών προβλημάτων. Η αύξηση της συχνότητας του άγχους στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της μέσης ζωής, είναι κατά ένα μέρος αποτέλεσμα των μειωμένων επιπέδων οιστρογόνων, που έχουν νευροπροστατευτικό ρόλο. Οι αλλαγές των ορμονών εμπλέκονται στην ανάπτυξη τόσο της ανησυχίας όσο και της κοιλιακής παχυσαρκίας, λόγω των ρόλων τους στον εγκέφαλο, καθώς και στην κατανομή του λίπους.

Ο δείκτης μέσης και ύψους είναι ένας καλός δείκτης για την αξιολόγηση των ασθενών με άγχος.

Αλλά και η λιποδιάλυση που μικραίνει το δείκτη μέσης και ύψους θεραπεύει το άγχος.

by Savvi Diet
Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Το τεστ της μέσης

Αποκαταστήστε την οξεοβασική ισορροπία στο σώμα σας για καλή υγεία

Που είναι το λίπος σας αποθηκευμένο;

Οξέωση

Διατροφή για να διατηρήσετε την οξεοβασική ισορροπία στο σώμα σας

Που κάνει καλό το εκχύλισμα κανέλας

Αν έχετε κίνδυνο για καρκίνο στο συκώτι

Το τοπικό πάχος μπορεί να καταπολεμηθεί

Κάψτε το λίπος σας τρώγοντας

Μετατροπή του κακού λίπους σε καλό

Μετατροπή του λίπους

www.emedi.gr

 

 

Πώς κάποια συμπληρώματα ανθρακικού ασβεστίου αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου;


Ένας ορισμένος τύπος συμπληρωμάτων ασβεστίου, με ή χωρίς βιταμίνη D, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τα συμπληρώματα ανθρακικού ασβεστίου μπορεί να αυξήσουν και τον κίνδυνο για καρδιαγγειακό επεισόδιο. Το υπερβολικό ασβέστιο στις στεφανιαίες αρτηρίες τους, ιδίως, σε συνδυασμό με τις στατίνες αυξάνουν 17 φορές τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών. Επίσης, η συσσώρευση ασβεστίου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών σε μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Περιοδικό Gut

Τα συμπληρώματα ανθρακικού ασβεστίου (ή ανθρακικού ασβεστίου και βιταμίνης D) μειώνουν τις πιθανότητες καρκίνου του εντέρου σε ανθρώπους που έχουν προηγουμένως αφαιρέσει πολύποδες εντέρου.

Η χρήση μόνο συμπληρωμάτων ασβεστίου οδηγεί, βέβαια, σε 2,5 φορές αύξηση του κινδύνου εμφάνισης προκαρκινικών πολυπόδων, (οδοντωτοί πολύποδες που μπορούν να εξαλλαχθούν σε καρκίνο). Τα συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D αυξάνουν τέσσερις φορές τον κίνδυνο.

Το ασβέστιο είναι ανόργανο στοιχείο και κατά συνέπεια, δεν απορροφάται εύκολα. Απαιτείται να συνδέεται με κάποια άλλη ουσία (κατά προτίμηση οργανική) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί. Το ανόργανο άλας, ανθρακικό, εξουδετερώνει τα οξέα του στομάχου κι εμποδίζεται η απορρόφηση όλων των μετάλλων.

Τα συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D λαμβάνονται από 40%, περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι γυναίκες λαμβάνουν περισσότερα συμπληρώματα ασβεστίου. Είναι λοιπόν ενδιαφέρον ότι οι οδοντωτοί πολύποδες είναι τουλάχιστον τόσο συχνοί, αν όχι πιο συχνοί στις γυναίκες παρά στους άντρες, σε αντίθεση με τους κλασσικούς υπερπλαστικούς πολύποδες, οι οποίοι είναι πιο συχνοί στους άνδρες και δεν έχουν κίνδυνο να εξαλλαχθούν.

Η αγορά έχει πλημμυρίσει με συμπληρώματα ασβεστίου, στα οποία δεν λαμβάνεται υπόψη ο μεταβολισμός του ασβεστίου. Είμαστε αυτό που τρώμε και είμαστε και αυτό που απορροφούμε. Ένα μέταλλο που δεν απορροφάται δεν μπορεί να εισέλθει στα οστά και στα βασικά συστήματα του σώματος και απλώς επιπλέει στην κυκλοφορία του αίματος και στη συνέχεια σχηματίζει εναποθέσεις στις αρθρώσεις σε όργανα και ιστούς. Η ποσότητα που απορροφάται είναι πιο σημαντική από την ποσότητα που καταναλώνεται.

Το ανθρακικό ασβέστιο μπορεί να προκαλέσει όξινη αντίδραση: Το στομάχι υπερφορτώνεται με την υψηλή δόση ανθρακικού ασβεστίου, η οποία είναι αλκαλική, εκσφενδονίζοντας περισσότερο οξύ. Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι με ιστορικό έλκους στομάχου συνιστάται να μην παίρνουν ανθρακικό ασβέστιο, αλλά κιτρικό ασβέστιο.

Τα συμπληρώματα βιταμίνης D σε συνδυασμό με άλλες ουσίες, όπως η βιταμίνη Κ δεν αυξάνουν τον κίνδυνο για πολύποδες, ούτε το διαιτητικό ασβέστιο. 

Η αύξηση του κινδύνου εμφάνισης οδοντωτών πολύποδων φαίνεται να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα με σημαντική περίοδο λανθάνουσας κατάστασης. Στη φάση θεραπείας με ανθρακικό ασβέστιο, δεν υπάρχει επίδραση του ασβεστίου (με είτε χωρίς βιταμίνη D) στην επίπτωση των οδοντωτών αδενωμάτων εντέρου. Ο αυξημένος κίνδυνος παρατηρείται 3-5 χρόνια μετά το τέλος λήψης των συμπληρωμάτων και 6-10 χρόνια μετά την έναρξη λήψης των συμπληρωμάτων.

Η τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη περιελάμβανε 2259 άτομα ηλικίας μεταξύ 45-75 ετών από πολλαπλά κέντρα στις Η.Π.Α. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε αφαίρεση ενός αδενώματος κατά την έναρξη των συμπληρωμάτων ανθρακικού ασβεστίου.

Οι ασθενείς τυχαιοποιήθηκαν σε τέσσερις κύριες ομάδες: 1200 χιλιοστόγραμμα ημερησίως (mg / d) ανθρακικού ασβεστίου συν 1000 IU / d βιταμίνης D3, ανθρακικό ασβέστιο συν εικονικό φάρμακο, βιταμίνη D συν εικονικό φάρμακο ή εικονικό φάρμακο. Οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε κολονοσκόπηση παρακολούθησης μετά από 3 ή 5 χρόνια λήψης των συμπληρωμάτων (φάση θεραπείας) και πάλι 3-5 χρόνια αργότερα (φάση παρατήρησης).

Γιατί το ασβέστιο χρειάζεται μαγνήσιο

Το μαγνήσιο παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης με φυσικό τρόπο. Το 80% του πληθυσμού δεν λαμβάνει τη σωστή αναλογία ασβεστίου και μαγνησίου. Όποιος λαμβάνει ασβέστιο πρέπει να λαμβάνει και μαγνήσιο για την καρδιαγγειακή υγεία και την οστική πυκνότητα. Η έλλειψη μαγνησίου μεταβάλλει τον μεταβολισμό του ασβεστίου και τις ορμόνες που ρυθμίζουν το ασβέστιο, με αποτέλεσμα ανισορροπίες που οδηγούν σε ασθένειες. Διατροφικές έρευνες έχουν δείξει ότι η επαρκής πρόσληψη μαγνησίου με ασβέστιο στα τρόφιμα μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι ανισορροπίες μεταξύ ασβεστίου και μαγνησίου μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για αρρυθμίες, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών μετά από καρδιακή προσβολή.

Πολυποδίαση εντέρου

Διάφοροι τύποι πολυπόδων μπορούν να αναπτυχθούν εντός του εντέρου. Οι υπερπλαστικοί πολύποδες είναι πιο συνηθισμένοι, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να μετατραπούν σε καρκίνο από ότι οι οδοντωτοί πολύποδες. Οι περισσότεροι πολύποδες του παχέος εντέρου είναι υπερπλστικοί ή φλεγμονώδεις πολύποδες και η συντριπτική πλειοψηφία - περίπου 90% - είναι εντελώς ακίνδυνοι. Αλλά επειδή, συνήθως, δεν ξέρουν οι γιατροί ποια αδενώματα θα γίνουν καρκινικά, τους αφαιρούν όλους κατά τη διάρκεια μιας κολονοσκόπησης.

Οι ασθενείς με ιστορικό οδοντωτών πολύποδων, ιδιαίτερα οι γυναίκες και οι καπνιστές, πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη ανθρακικού ασβεστίου με ή χωρίς βιταμίνη D ή να παίρνουν και μαγνήσιο μαζί ή να λαμβάνουν βιταμίνη D3 και Κ2 μαζί ή καλύτερα ένα συμπλήρωμα που τα περιέχει όλα!!!

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για να λαμβάνετε ασβέστιο

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής με ασβέστιο

Διαβάστε, επίσης,

Γιατί πρέπει καθημερινά να παίρνετε βιταμίνη D

Χρήσιμες πληροφορίες για το ασβέστιο

Το ασβέστιο και το μαγνήσιο μαζί κάνουν θαύματα

Να αποφεύγετε το γάλα στον καφέ

Αδυνατίστε με ασβέστιο

Αντιμετώπιση υπερασβεστιαιμίας

Χρήσιμες πληροφορίες για τον δολομίτη

Όταν κάποιος δεν μπορεί να καταναλώσει γαλακτοκομικά

Ασβέστιο

Γιατί πρέπει καθημερινά να παίρνετε βιταμίνη D

www.emedi.gr

 

 

Τα ούρα μπορούν να δώσουν διάγνωση για το πώς γερνάει το σώμα μας

Σελίδα 1 από 1103
DMC Firewall is a Joomla Security extension!